Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Γιάννης Γαρδέλης, ο πρώην ροκ-pop τραγουδιστής μιλάει για την ζωή του

Ο Γιάννης Γαρδέλης γεννημένος στην Αθήνα το 1950 είναι πρώην επαγγελματίας μουσικός.
Ξεκινά το 1966 την μουσική του σταδιοδρομία ως τραγουδιστής στο μοντέρνο μουσικό pop συγκρότημα The Saints, ως τραγουδιστής και κιθαρίστας.
Τραγουδούσε σε γκαλά ξενοδοχεία, όπως Αστέρας Βουλιαγμένης, Ακροπόλ Παλλάς και Ιntercontinental.
1985 βγαζει το πρωτο του δίσκο με όνομα "Μυστικά"σε μουσική του γνωστού λαϊκού συνθέτη Αλέκου Χρυσοβέργη και στίχους του Σπύρου Γιατρά.
Το 1987 βγαζει δεύτερο δίσκο το "Καληνύχτα παιδί" σε μουσική Χρ. Κωνσταντινίδη και στίχους της Σέβης Τηλιακού παίρνωντας με το ομώνυμο τραγούδι στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το πρώτο βραβείο.
Δείτε το βίντεο εδώhttps://www.youtube.com/watch?v=7laLKLekKP0.

(Απονομή 1ου βραβείου Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης  1987,  
"ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΙΔΙ". 


Το 1988 παίρνει την τρίτη θέση στο διεθνές φεστιβάλ τραγουδιού "Χρυσός Ορφέας" που γίνεται στην Βουλγαρία με το τραγούδι "Καληνύχτα παιδί".
Το 1989 παύει την καλλιτεχνική του καριέρα και ξεκινά το λιανικό εμπόριο.
Έχοντας υπαρξιακές αναζητήσεις, ύστερα από χρόνια ανζήτησης για το υπερφυσικό, βρήσκει και επιλέγει την χριστιανική ζωή και η ζωή του αλλάζει εντελώς.
Ασχολείται με την μουσική υμνωδία σε χριστιανικές συναθροίσεις και γίνεται υπεύθυνος λατρευτικών μουσικών ομάδων.
Γράφει μουσική για χριστιανικούς ύμνους και κυρίως στίχους, χρησιμοποιώντας και μουσική άλλων χριστιανών καλλιτεχνών.Έχει κάνει 4 CD με λατρευτικούς κυρίως ύμνους.
Κυκλοφόρησε και ένα CD με όλους τους ύμνους, με ονομασία "Μουσική ανθολογία" 51 ύμνων.

Ο Γιάννης Γαρδέλης απαντάει:

Σε τί είδος μουσικής θα βάζατε τον εαυτό σας την δεκαετία των 80, όταν πήρατε το βραβείο με το μουσικό κομμάτι "Καληνύχτα παιδί"?
Soft music – πότε ροκ και άλλοτε άλλα είδη μουσικής.

The Saints. Ήταν η πρώτη σας μουσική εμπειρία? Δεν προχώρησε αυτή?
Πρώτο μου γκρούπ, με το οποίο έγινε ένας μικρός δίσκος 45 στροφών, με 2 τραγούδια, το "Lonely Rider" και το "Let me know" το 1966.
(Με Saints  στο σπίτι μου σε πάρτι. Πλατεία Κολιάτσου 1968)

Το 1974 έκανα ένα μεγάλο δίσκο με την Γλυκερία, λεγόταν "Το χρονικό των τριών ημερών" λόγω Πολυτεχνείου. Ήταν ένας φανταστικός δίσκος με μοναδικούς στίχους και μουσική των Ανακρέοντα Παπαγεωργίου μουσική και ποίηση της παγκοσμίου φήμης ποιήτριας και συγγραφέως Κωστούλας Μητροπούλου. Δεν κυκλοφόρησε επίσημα ποτέ, και δυστυχώς δεν έχω κόπια. Δεν έμαθα ποτέ επίσημα το λόγο.
(Σε μπουζούκια στην Κέρκυρα 1973. 
Ταμπέλα αριστερά επάνω: Γλυκερία. Δεξιά: το δικό μου όνομα)

Το 89, σταματάτε το τραγούδι και ασχολείστε με το εμπόριο. Με τί? 
Έκανα εστιατόριο, Γερμανική μπυραρία στην Κηφισιά.


Το 93, μετά από αναζητήσεις γα το υπερφυσικό γνωρίζετε τον Χριστό. Πού αλλού είχατε ψάξει?
Γνωρίζω τον Χριστό. Για 23 χρόνια είχα εμβαθύνει στον αποκρυφισμό, UFO/Α.Τ.Ι.Α., υπερβατικό διαλογισμό, θρησκείες, αστρολογία, μετενσάρκωση. Υπνωτισμό, διαλογισμό, θρησκείες, ανατολικές και ότι άλλο υπήρχε και δεν είχα βρει κάτι να με αγγίξει.
Πάντα είχα ένα κενό μέσα μου. Όταν πρώτο άκουσα για τον Χριστό και μου είπαν κάποια πράγματα από τα ευαγγέλια, τότε έπαθα σοκ, κατ΄αρχήν γιατί είδα ότι ήταν διαφορετική η διδασκαλία από ότι είχα ακούσει από ορθοδοξία. Σε λίγες μέρες διαβάζοντας την Αγία Γραφή είχα ήδη αναγεννηθεί και ήδη ζούσα σε θαύματα.

Πώς μάθατε για τον Χριστό?
Μου μίλησε ένας παλιός φίλος τραγουδιστής που είχε πιστέψει πριν.

Την μουσική δεν την εγκατελείψατε πάντως.
Η μουσική και το τραγούδι φάνηκε ότι είναι ένα από τα καλέσματά μου.

Τραγουδάτε και μελωδοποιημένους ύμνους των Ψαλμών της Παλαιάς Διαθήκης με ελληνικό μουσικό άκουσμα.
Με το ψαλμό 23 και ύμνους με Ελληνικό χρώμα

Είσαι επίσης συγγραφέας βιβλίων με χριστιανικό περιεχόμενο, θέματα παγκοσμιοποίησης, και θέματα διατροφής και υγείας. Αναφέρετε λίγους τίτλους.
1. Εγχειρίδιο προσευχής. Είναι φτιαγμένο από την εμπειρία μου σαν μεσίτης προσευχής, που θα βοηθήσει και άλλους που έχουν το ίδιο κάλεσμα, στο να μάθουν κάποια πράγματα όπως εγώ μαθαίνω από άλλους.

2. Ο δρόμος προς τον ουρανό. Είναι ένα βιβλιαράκι, με έμφαση στην θυσία του Χριστού για την αμαρτωλή ανθρωπότητα, στο πως θα μπορέσει να σωθεί δια τον Ιησού Χριστού.

3. Ο ξεχασμένος Δημιουργός μας.

4. Η ιστορία της μουσικής. Είναι μια συνοπτική ανάλυση της Ιστορίας της Μουσικής, απ΄αρχής κόσμου μέχρι τον Μότσαρτ.

5. Αποκαλύπτω. Είναι το βιβλίο των βιβλίων για μένα. Τα στοιχεία που έχω βρει είναι συγκλονιστικά έως απίστευτα. Όπως π.χ η περίπτωση του Τιτανικού ή του χάρτη του Πίρι Ρεϊς που δείχνει την Ανταρκτική χωρίς πάγους.

6. Τα 4 Ευαγγέλια. Επειδή είναι γνωστή η διαφορά που έχουν οι μεταφράσεις, με τον Νεόφυτο Βάμβα ειδικά που έχει πολλά λάθη, αποφάσισα να κάνω εγώ την μετάφραση ακριβώς όπως γράφονται στο αρχαίο ώστε κάποιος να δει ακριβώς την ερμηνεία έστω και αν συντακτικά δεν είναι με το σήμερα εναρμονισμένες κάποιες έννοιες. Έκαναν πάνω από 6 μήνες να το τελειώσω.
Πολύ επίπονη εργασία, αλλά χαίρομαι που το έκανα.


7. Πώς αδυνατίζουν οι γνώστες. Ασχολούμαι με την διατροφή και τα βότανα πάνω από 30 χρόνια.
Εδώ θα βρει κάποιος πως μπορεί να έχει καλή διατροφή και χάσιμο κιλών.

8. Ιωνάς- Αββακούμ. Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο για μένα, γιατί ταιριάζει πολύ με το σήμερα, και τα αγωνιώδη ερωτήματα, του τύπου,  που πάει αυτός ο κόσμος σήμερα και γιατί ο Θεός ''δεν επεμβαίνει'' στις ανθρώπινες αδικίες.

9. Η άγνωστη διατροφή μας. Είναι μια σύμπτυξη πληροφοριών γύρω από τα είδη διατροφής και την ανάγκη του ανθρώπου σήμερα να αλλάξει διατροφή αν θέλει να αποφύγει την λαίλαπα των ασθενειών που σήμερα γεμίζουν τα νοσοκομεία.

Τώρα ετοιμάζω επίσης ένα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος βιβλίο που αναφέρεται για τα αποτελέσματα που μπορούμε να έχουμε χρησιμοποιούμε την γλώσσα μας, σύμφωνα με την επιστολή του Ιάκωβου και την αλόγιστη κακή χρήση της από από τον άνθρωπο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

YOUTUBE: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΡΔΕΛΗΣ
Τηλέφωνο +30 6977935734
Email. gardelis@gmail.com   & gardyannis@yahoo.com

Ν.Σ. 20/6/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου